...

Pregled in priprava pogodbe

Pravno svetovanje

+386 (0)31 702 341

Na portalu legalen.si fizičnim in pravnim osebam nudimo:

  • pravni pregled pogodb, ki vsebuje pregled pravne vsebine pogodbe, opozorilo na morebitne nične člene le-te, ter pojasnilo vsebine in obveznosti, ki izhajajo iz pogodbe,
  • pomoč pri sestavi ali sestavo raznih pogodb (npr. pogodba o zaposlitvi ali odpoved pogodbe o zaposlitvi, darilna pogodba, pogodba o sodelovanju, pa prodajna pogodba, pogodba o nakupu nepremičnine, najemna pogodba, najem poslovnih prostorov, … ).

Uredimo tudi stvari, ki vam povzročajo preglavice (izračunam strošek podjemne pogodbe, sodelujemo pri pripravi ali izboljšavi kolektivne pogodbe,  analiziramo smotrnost različnih konfliktov (izredna odpoved pogodbe o zaposlitvi iz krivdnih razlogov ali suspenz), razjasnimo vam, kaj v resnici (ne) omogoča namera o sklenitvi neposredne pogodbe in kaj za delavca in delodajalca pomeni in kdaj je dopustno delo preko podjemnih, avtorskih pogodb ali preko s. p.-ja.

Svetujemo vam, ko dobite odpoved zaposlitve iz krivdnih razlogov ali poslovnih razlogov in kako najlažje in najbolj urediti nestrinjanje, ko je na mizi odpoved pogodbe o zaposlitvi s ponudbe nove.  Sodna pot pri odpovedi naj bo zadnji korak, če pa že pride do tega, vam pripravimo in vam svetujemo v sodnih postopkih, saj žal vse prevečkrat zmaga pravno znanje pred pravico.  Stranke največkrat pozabijo preveriti obvezne sestavine pogodbe o zaposlitvi, ki ima lahko za delavca daljnosežne posledice.

Pojasnimo vam, kakšni so odpovedni roki, ko prejmete odpoved pogodbe o zaposlitvi za določen in nedoločen čas, ko je ta podana s strani zaposlenega ali pa s strani delavca.

Stanovanje, hiša, prikolica – prijava najemne pogodbe ustreznemu organu (komu, kdaj, v kolikšnem roku in kdaj ni potrebno), naučimo pa vas tudi novejših digitalnih tehnik, s katerimi boste v prihodnje preprosto poslovali z e-upravo in sorodnimi organi.

Imate težave z najemniki ali ste sam najemodajalec? Veste, kako obvestiti najemnika o kršitvah ali kako ravnati, če so vam kršene pravice v skladu z Stanovanjskim zakonom (SZ-1)?

Poznate konkurenčno klavzulo?  Največkrat ne velja. Še huje se godi invalidom – odpoved pogodbe o zaposlitvi invalidu ali poklicem, ki jih opravljajo s strastjo, z življenjskim poslanstvom (zdravniki, častniki, gorski reševalci) imajo psihosocialne posledice na življenje delavca.

Kontaktirajte nas, pomagali vam bomo rešiti vse zgoraj naštete dileme in še več.

Scroll to Top